««« Aktuális


Vizuálisan
Itt a fénykép, Churchill Sztalin mellett ül egy karosszékben, kényelmesen szivarozik.
A kép aláírása mégsem az, hogy Churchill Oroszország legnagyobb barátja volt, vagy hogy Churchill, Sztalin puszipajtása, Yaltában udvarol a háborús bűnösnek.

Pedig találkoztak ők titokban is, informális keretek között, ahol egy szalvétán vonalakat húzgáltak, amikor Churchill csak úgy odavetette az Angliában harcoló lengyeleket a Szovjetuniónak. Na jó, lehet, hogy a szalvéta csak pletyka. Talán boríték volt.

Aztán látok egy képet: Putyin, családi környezetben, ott sündörög körülötte az a bizonyos öleb, kedélyeskedik, bohóckodik, és ott van Totó is.
Ott az aláírás persze csak annyi, hogy kormányfői találkozót látunk.

Aztán egy ménkű hosszú asztal két végén ott van két ember, az alkalom hangsúlyozottan formális, nem valószínű, hogy éppen Ukrajnát osztogatják szét egy szalvétán.

Arról meg azt olvasom, hogy Orbán és Putyin "puszipajtások", pedig a puszizkodás csak akkor volt divatban, amikor Gyurcsány még csak alacsony szinten írogatta a feljelentéseket az egyetemen, Dobrev szülei uralkodtak, Donáth nagyapjával.

Az ellenzéki politika világa egyre inkább azonosul Ukrajnával, és a háborúval. És ez egy dolgot világosan megmutat. Jobb kimaradni belőle, és minél távolabb tartani magunktól.