««« Aktuális



Egyenlőtlen küzdelem


Hogy a politikusok, a gazdáik, és a kiszolgálóik cirkuszolnak, hergelnek, okoskodnak és hazudnak, azt már megszoktuk, belefásultunk, már nem is vesszük észre.

De most valami olyan jön, ami már nem vicces. Ami elképzelhetetlen volt eddig. De az emberiség legalja abban bízik, hogy annyira elzsibbadt már az agyunk, hogy nem vesszük észre a különbséget, és automatikusan követjük azt a zavaros maszlagot, amivel megint nyakonöntenek bennünket, és mi majd átadjuk nekik prédaként az emberiség legvédtelenebb tagjait: a gyerekeket.

És most mi jövünk, kedves Olvasó, ezt azonnal, habozás nélkül meg kell állítanunk. Mert most adtak a kezünkbe fegyvert. Nem kell szónokolnunk, kampányolnunk, felvonulnunk. Csak egy cédulára fel kell írnunk azt, hogy meg akarjuk védeni a gyerekeket.

Jön a pénzzel, plakátokkal, szervezetekkel, ügyvédekkel, lefizetett újságírókkal és politikusokkal, és számtalan más
játékszerrel ellátott söpredék, és furfangos ellenérveket hoz fel, például, hogy "úgysincs erre szükség, mert nem mennek pedofilok az óvodákba". Jó. De ha nem mennek pedofilok az óvodákba, akkor senkinek sem ártunk azzal, ha érvényesítjük a népszavazást, és megerősítjük a törvényt abban, hogy ez így helyes.

Igen ám, de akkor jön a másik úgynevezett
furfangos érv, hogy ezzel a lakosság egy részének megsértjük az érdekeit, a jogait.

Méghozzá a lakosság egy olyan részének, amelyik először "pride napot", aztán "pride hetet", aztán "pride hónapot" követelt ki magának, a legagresszívebb lobbizással, sivalkodással, hazudozással és agymosással.

Nekem úgy tűnik, hogy ha valaki meg akarná sérteni az ő érdekeiket, akkor azokat ők ügyvédek seregével jobban meg tudnák védeni, mint az ötéves óvodás, akinek fogalma sincs, hogy éppen mi zajlik a feje felett és a háta mögött. Aki mondjuk annyit tud tenni a jogai védelmében, hogy egy bottal piszkál valami levelet a kerti pocsolyában.

Az ötéves óvodás nem fog lapot alapítani, jogászokat bérelni, politikusokat megvesztegetni. Nem lesz tévéstúdiója, pártja, nem tudja a multikat megfenyegetni, hogy álljanak az ő oldalára.

Tényleg annyira nehéz megérteni, hogy itt most nem valami ideológiai küzdelem folyik egyenlő esélyekkel, hanem egy cinikus, elvetemült lobby mindenen átgázoló támadása azok ellen, akik még nem tudják befűzni a cipőjüket?

Milyen ember áll le itt vitatkozni "jogokról", "stratégiákról" és "politikáról"?
Mi az, aki azzal érvel: "mutasd meg a politikusoknak, hogy nem támogatod őket"? Mi a politikai előny a népszavazás valódi tétjéhez képest?

Itt le kell állítani a politikát, a csavaros eszű befolyásolókat, minden undok csűrést-csavarást.

Meg kell ráznunk magunkat. Észhez kell térni. Ha csak egy napra is.