««« Aktuális



Doktorok


Manapság az ellenzék miniszterelnökjelöltjét mindenki csak Márki-Zay Péter néven emlegeti, nem is értem, hogy merészelik ilyen családiasan elhagyni a titulusát. Hiszen az említett politikus valójában Dr. Márki-Zay, nem valami tudatlan vidéki tapló(gomba), hanem kifinomult, akadémikus agyú tudós ember. Őt nem lehet azért kirúgni, mert nincs neki diplomája, vagy, ahogy a régi Néphadseregben az őrmester mondta, diplomatája. A fölényesen szárnyaló doktori intelligenciájú magiszter szerint a szüléshez nem kell orvos, elég, ha ott a felesége. Úgyhogy aki szívesen bízná a gyermeke születését mondjuk Dr. Cseh Katalinra, annak csalódnia kell.
A szembetegeket meg elküldené melegebb éghajlatra a jó doktor. Azért ez még mindig jobb, mint a harcostársa, Gyurcsány által rendelt szemészeti beavatkozások.

És van ám még doktor, diplomás ember bőven a magyar politika élcsapatában, aki majd a tudás sugárzó fényével jelöli ki az utat a jobb jövő felé. Mint Dr. Bokros Lajos.

Lám, hogy megorvosolta az akkori látszólag reménytelen helyzetet, pedig nem is orvosdoktor volt. Igaz ugyan, hogy ott becsúszott egy kis gikszer, mert úgy tűnt, hogy "50 dollárért vette a végzettségét igazoló munkát", hiszen állítólagos Alma Matere, a Panamai egyetem levélben tájékoztatott, hogy "soha nem volt Bokros Lajos nevű hallgatójuk", de nem lett baj, mert "Bokros [...] cáfolta a vádakat."

Azért ne legyünk szőrszálhasogatók, a teljesítmény számít, nem a papír. Fekete-Győr óta tudjuk: "engem nem feltétlenül egy diploma tesz akár jogásszá, vagy akár villamosmérnökké". Szeretném látni azt a valamit, ami Fekete-Győrt
villamosmérnökké tenné. Erre talán csak egy önéletrajznak lehet esélye.

Tehát hajrá tudósok! Bízzuk a jövőnket a doktorokra, itt van Dr. Hadházy, a Magister equitum, aki lovon és felemás korláton egyaránt otthon van. Vagy Dr. Komáromi, aki "kormányváltás esetén visszavonná az egészségügyi dolgozókat érintő új szolgálati jogviszonyt".
Varjú László még csak doktorandusz, de már abban a műhelyben is készülődik valami az emberiség sorsának jobbítása érdekében! Izgalommal várjuk, hogy az áhított tudományos rangfokozattal képes lesz-e túlszárnyalni eddigi teljesítményét.

És a doktori cím még nem is a tudományos pályafutás csúcspontja! Csak egy rendszerváltozás kellene ahhoz, hogy a szellemi elit még magasabbra törjön. Az arra kjelölt géniusz számára nincs határ. Teljesen maga alá gyűrhetné a Tudományos Akadémiát is!

Mint Dr. Elena Ceauscescu.