««« Aktuális



Baloldal


"A moslékkoalíció nem baloldali"!
Ezt olyanoktól hallom egyszerre, mint Boros Imre és Szanyi Tibor!
Ezúttal is elnézést kérek Boros Imrétől, hogy egy mondatban használtam a nevét Szanyi nevével, ígérem, hogy ez többé nem fordul elő.
Boros Imre azt mondja, hogy már régen meghaladtuk a jobboldali-baloldali szembeállást, ma a globalisták harcolnak a nemzeti oldal ellen.
Szanyi azt mondja, hogy ő az igazi és egyetlen baloldali, a rablókapitalista Gyurcsány-banda semmiféle baloldali eszmét nem képvisel.

Ezek az érvek tetszetősen hangzanak, de miért van az, hogy az ellenzékre mégis kiirthatatlanul rátelepedett a baloldali jelző? Kinek van igaza?

Mielőtt eldöntjük, nézzük csak meg, hogy ki mit ért a baloldal alatt.

Boros professzornak igaza van, a saját szempontjából. Történelmi tapasztalatok alapján el tudunk képzelni egy nemzeti baloldalt.
Szanyinak is igaza van, a baloldal valóban úgy határozta meg magát, mint a szabadkapitalizmus szószólója.

A baj ott van, hogy a baloldaliságnak kettős értelme van: egy elméleti és egy gyakorlati.
Tudjuk, honnan ered a szó: a francia parlamentben a felforgatók a baloldalon ültek.
És amikor rászabadultak az országra, mi lett belőle? Tömeggyilkosság, rágalomhadjárat, terror. A vezetőjük de Robespierre volt, aki a névváltoztatás átöltözőszobájában egyszerű Robespierré vedlett, mert a veszedelmes nemesi név bajt okozthatott volna.

Ha a baloldalt jobban megvizsgáljuk, akkor mindenhol ugyanazt találjuk, a spanyol polgárháborútól a mai Európai Parlamentig.
Mert baloldali igazán az, aki az ország törvényeit semmibe véve hazugságok és rágalmak terjesztésével, felfordulásra való buzdítással, káoszt okozó álhírekkel, erőszakot hirdető üzenetekkel, egyszóval hergeléssel rombol, pusztít, hogy egy zavaros helyzetet megragadva hatalomra kerülhessen, amit arra használ, hogy a társadalmat elbutítsa, megalázza, kioktassa, terrorizálja, lezüllessze, és végül kirabolja.

Mindezt minden gátlás, erkölcs, emberség, ízlés és érzelem teljes nélkülözésével.

A valóság tükrében tehát bátran hívhatjuk a mai ellenzéket baloldalnak.