««« Aktuális



Ukrajina - most kell észnél lenni


Nincs olyan jóérzésű, lelkiismeretes ember, aki örül a jelenlegi helyzetnek.
Ennek megfelelően az ellenzék tehát örül.
Azt hiszik, hogy itt valami őket igazolja, mert a Zorbán tárgyalt a Putyinnal, és remélik, hogy valami sunyi, meghatározatlan képzettársítással a választók valahogyan ezt negatívumnként érzékelik.
Ez mind érzelmi alapon történő reakció. Ha ésszel értékeljük: egy kiélezett helyzetben egy kormányfő a diplomáciát választotta, hogy a feszültség feloldásához hozzájáruljon.

De most, míg a kárörvendők farsangot tartanak, nézzük meg: ők hogyan kezelnék a helyzetet?

Az "miniszterelnökjelöltről" nem érdemes spekulálni, a Gyurcsány-gépezet úgysem venné tekintetbe az ő zavaros agyrémeit.
Helyette jönnének a nem kevésbé zavaros "szakértők".

Ha visszagondolunk a régi Gyurcsány-kormány szereplésére, azt látjuk, hogy a személyes önérdek volt a motiváció, de a kivitelezés rapszódikus, érzelemalapú, zavaros volt.

Most mit tennének?

Dobrev, a magyar Hillary Clinton, vijjogó héjaként hergelne, teljes
mellszélességgel beleszállna a katonai bonyodalmakba, és minden kudarc és botrány után húzna egyet a csavarokon, hogy elhallgattassa az ellenvéleményeket. A háborús helyzetet dramatizálva magyarázná el, hogy miért romlik naponta az ország gazdasága, őszintén sírna addig a negyven másodpercig, amíg a feléje irányított kamerán ég a piros lámpa, és maradandó sérüléseket okozna az országnak.

Karácsony? Magyarul,
szinkrontolmácsszakértő segítségével makogná el a béketárgyaláson, hogy azért késett el, mert a biciklijéről leesett a lánc. Amúgy nem sok fogalma lenne arról, hogy mi történik, hiszen neki csak az lenne a dolga, hogy aláírja azt, amit a DK az orra alá tol, és nyafogjon a sajtóban, hogy "a konfliktust Szijjártó Péter külpolitikája okozta".

Gyurcsány fellépne és azzal szórakoztatná az újságírókat, hogy az "Ó, tán NÁTÓ" visszafelé is ugyanaz.

Mindenesetre gáz helyett dokumentumokat égetnének. Az átlagpolgár meg vegyen virágcserepet és gyertyát.

Egyáltalán, ki lenne a külügyminiszter? Átadnák a külügyminiszteri posztot egy NGO-nak? Vagy egy kutyafétises szakállas nőnek? Mit számít, úgyis az EU diktálna.

Amikor baj van, nem lehet pszichopatákra és idiótákra bízni a válságkezelést.

Egy őrült kormányt nehezebb megfékezni, mint egy háborút.