««« Aktuális



Gyűlölet


"Elég volt a gyűlöletből", mondják egyesek. "A Fidesz terjeszti a gyűlöletet!"
Amikor megszorítod az illetőt azzal, hogy nevezze meg, kit is gyűlöl a Fidesz, akkor egy kis bajba kevered. A kézenfekvő zsidózást nehéz alkalmazni, mióta zéró-toleranciát hirdettek az antiszemitizmussal szemben; mióta a "befogadó" országokban nem a zsidóság méltósága van veszélyben, hanem az
élete, és miután az ellenzéki "összefogásban" egyértleműen antiszemita szereplők díszelegnek a balos vezetők mellett.
A cigányság sorsa is előnyösen változott az igazi rendszerváltás, 2010 óta, ami pedig a homoszekszualitást illeti, eddig még csak az ellenzéki politikusok buziztak, méghozzá nyíltan, bele a kamerába.
A legfrappánsabb megoldást akkor tapasztaltam, amikor megkérdeztem valakitől: "de hát pontosan kit is gyűlöl a Fidesz?" - és az illető, imponáló szellemi teljesítménnyel, baloldali precizitással kivágta magát: "Mindenkit!"

A "gyűlölet" mint politikai furkósbot nyugaton kezdett terjedni, amikoris feltalálták, hogy ez az egyetlen módja a szólásszabadság eltörlésének. Aki felszólalt a terrorizmus ellen, az hirtelen "gyűlölködő" lett, és azt hirtelen - gyűlölni kellett. Aki nem elég hangosan éltetett valami nyakatekert baloldali ostobaságot, azt megbélyegezték "gyűlölet" miatt.

Ami a kilencvenes években az antiszemitizmus volt, az mára a gyűlölet lett: mindenkire bármikor rá lehet fogni minden ok és indok nélkül, és onnantól kezdve kimondatott, hogy az illető minden szava érvénytelen, ő maga nem szalonképes, ki kell taszítani a társadalomból, el kell szigetelni, el kell lehetetleníteni szakmailag és a magánéletben is, szóval gyűlölni kell.

Hogyan lehetne kiiktatni a gyűlöletet a politikából, a közéletből, a közérzetből?

Az őszinteséggel át
itatott Gyurcsányi logika szerint azzal, hogy rá, az emberszeretetéről híres jótevőre szavazunk.

De van egy egyszerű módja annak, hogy magunk is meggyőződjűnk, honnan is sugárzik a gyűlölet, melyik az a laboratórium, ahonnan ezt a kísérleti vírust kiengedték.

Aki kételkedik, menjen a 24.hu, az Index, Telex, vagy a 444 honlapjára, üsse be a böngésző keresőjébe, hogy "gyűlölet" vagy "gyűlölködő". Így könnyen megszámolható, hogy ezek a kifejezések hányszor bukkannak fel a cikkekben.

Aztán menjen az illető a vállaltan jobboldali hírportálok: a Magyar Nemzet, Mandiner, 888 lapjaira és végezze el ugyanezt a statisztikát.

És, ha már ott van a lapon, olvasson el egy-két cikket is, hátha tanul valami újat...