««« Aktuális



A lengyelek többsége támogatja a gyermekeket védő törvénymódosítást


Pontosabban 73%.
Ez nekem rettenetesen furcsa.
Sohasem olvasok olyan cikket, hogy "A társadalom x százaléka támogatja az oxigént".
Vagy "A litvánok alapvetően nem ellenzik a meleg ételt".
De fordítsuk csak meg a dolgot: ezek szerint a lengyelek huszonhét százaléka támogatja azt, ha kétes szándékú idegenek ellenőrizet nélkül perverz játékokat játszhatnak a gyerekeik érzelmeivel, ösztöneivel, fejlődésével.
Ez durva, nagyon durva. Ha tehát egy szobában vagy egy liftben van négy ember, egy közülük jó eséllyel nem tartja fontosnak, hogy a szülők tudják és beleszólhassanak abba, hogy mit művelnek az iskolában a gyerekekkel.
Nehéz ezt felfogni. Sajnos nem tudjuk összehasonlítani a mostani közvéleménykutatást egy régebbivel, mondjuk, a hatvanas évekből, mert akkor senkinek sem jutott volna eszébe, hogy fiatal gyerekeket szervezetten molesztáljanak.
Ha valaki ilyennel állt volna elő, azt valószínűleg szurokba és tollba hempergették volna.
Pedig volt ilyen kísérlet, a Tanácsköztársaság dicsőséges százharminchárom napja alatt, szerencsére nem sokat tudtak megvalósítani belőle. Nem hiszem, hogy akkor megkérdezték a lakosságot, hogy hányan támogatják az ötletet, akkor még nem voltak ennyire nyíltak, de nem is érdekelte őket az emberek véleménye.
Ma sem érdekli őket, hogy mit gondolunk, de ha már kiderült, hát elég riasztó, ha ennyi áldozatot sikerült elbolondítaniuk.
Azért jobb helyen, ha valaki ilyet felvet, azzal többet nem állnak szóba.
Szerintem még olyanok is vannak, akik oxigénellenesnek vallják magukat. Kiváncsi vagyok, hány százalékban. Érdekes lenne elcsevegni velük, szívesen elsörözgetnék eggyel, megkérdezném, mi kivetnivalót talál a lélegzésben, milyen furcsa elmélete van.
De aki a gyermekvédelmet nem támogatja, azzal nem akarnék elcsevegni. Azt inkább kerülném.

Száz százalékban.