««« Aktuális



Amelyik kutya ugat


Az ellenzék "miniszterelnökjelöltje" badarságokat mond, prédikál, megkönnyezi saját magát. Beképzelt, hőbörgős, tele van indulattal.
És ez mind mélyen emberi.

Itt emberről van szó. Felfuvalkodott, gyarló emberről, de emberről. Nem tud gombnyomásra mérges vagy kenetteljes lenni, csakugyan sírva fakad, ha azt hiszi, hogy neki zengenek himnuszt, nem tud csendben maradni. Az indulatai irányítják. Érzelmei vannak.

És ez sokkal kevésbé veszedelmes, mint a mögötte lapuló hüllőpár, a hidegvérűek, akikből minden emberi érzés, együttérzés, érzelem hiányzik. Akik nem akarják, de nem is tudják elképzelni azt, hogy mit éreznek az áldozataik. Akik gátlástalanul, szemrebbenés nélkül becserélnék akárhány ember, ha kell, egy egész ország jövőjét, egészségét vagy méltóságát egy jó kis üzletért, vagy egy fokkal nagyobb vélt hatalomért.

Akiknek a lojalitást, a
tisztességet szótárból kellett megtanulniuk. Akik a becsületességet gyengeségnek tartják, ami csak hátráltatja az embert a karrierjében.

És akik mindezt olyan magától értetődő természetességgel művelik, hogy sok választót teljesen megtévesztenek ezzel. Mert vannak, akik a totális gátlástalanságot az őszinteséggel azonosítják, ezért hisznek nekik. Hiszen a választó is ember.

És tévedni emberi dolog.