««« Aktuális



Antiszemitizmius a baloldali kampányokban


Odüsszeusz furfangos görög volt, de mióta elbánt a trójaiakkal, az ember egy kissé óvatos, amikor falovat tolnak a kapuja elé.

Nemrég két ismerősömtől kaptam üzeneteket, amikben arról győzködnek, hogy ma "a jobboldali értékrendű ember" - ne szavazzon a Fideszre!
Eddigi tapasztalataim alapján meg lehet próbálni vitázni az ilyenekkel, csak akkor kell feladni, ha azt írják, hogy "A Zorbán stadionokat épít". Amikor ez jön elő, onnantól nem érdemes több időt vesztegetni az ügyre, aki ilyet ír, az vagy végleg elveszett, vagy csak alattomos, és olyan szinten becsüli alá a szellemi képességeidet, hogy minden további eszmecsere csak kárbaveszett erőfeszítés.

De van egy másik oldala is az ilyen vitáknak, ami piszkált: az antiszemitizmus.
A fent említett esetekben időnként becsúszott egy-egy "mindent elvettek tőlünk a tudodkik", vagy, ha ez netán félreérthető, akkor egy "mert annakidején az is Schwarz volt" kijelentés, ami először zavarba ejtett. Nyilván az illető ezeket valami végső meggyőző érvnek szánta, vagy valami csalinak, amire rá kellene harapnom. De aki a "fasiszta Fidesz" ellen akar hergelni, az miért próbál zsidózással meggyőzni?

Ha egy kicsit belegondolunk, azért nem olyan bonyolult ez a probléma: a trójai lécparipa alól kilóg a lóláb!

Az ilyen "jobboldali gondolkodású" embernek kiadták, hogy amolyan proli furfanggal hasson az állatias ösztöneimre, hiszen, ugye, minden normális, egyszerű, hazaszerető magyar ember(azaz fasiszta) antiszemita, tehát, ha ő is zsidózik, akkor bebizonyíthatja nekem, hogy voltaképpen ugyanazon az oldalon állunk, ő is "becsületes magyar ember".

Hát ez valóban roppant körmönfont, hiszen mi mind antiszemiták vagyunk, így semmi esélyünk nincs arra, hogy észrevegyük az illető érvelésében lappangó aljasságot!

...Gondolják ezt a szellemi fölényükben biztos neomarxisták.

És innen nincs is tovább: aki zsidózással akar egy - bármelyik - párt ellen fordítani, azzal nem érdemes többet beszélni. Ha őszinte, akkor azért nem. Ha "csak" sunyi, akkor meg azért nem.

Akkor inkább vitatkozzunk a stadionokról.