««« Aktuális



Antifa 2


"New Yorkban a rendőröknek csak arányos erőszakot szabad alkalmazniuk."

Honnan tudjuk, mi arányos?

A lövedékek energiáját Amerikában láb-fontban mérik, azaz a lövedék láb/másodpercben mért sebességét megszorozzák a golyó súlyával.
De honnan tudja a rendőr, hogy az a golyó milyen sebességgel érkezik majd meg, ha még ki sem lőtték?
Ezt is ki lehet számítani, ha az ember leméri a golyó és a lőpor súlyát, megméri a lövedék átmérőjét, egy ballisztikai táblázatból megnézi a golyó légellenállási szorzóját, és leméri a pisztoly csőhosszát és a lőtávolságot.

Nyilván az elkövető testtömegét is bele kell kalkulálni a képletbe, tehát a rendőrnél legyen fürdőszobamérleg, tolómérce, patikai mérleg és mérőszalag.

Ezáltal kiszámíthatja az ellene irányuló erőszak mértékét és lefordíthatja arányos ellenintézkedésre, például 200 láb-fontnyi energia ellen egy Miatyánk és egy ejnye-bejnye van megengedve neki. Azelőtt anyázhatott is, de azt betiltották, mert az egy ma már meghaladott családmodellt idézne fel.

Persze a szabály csak akkor működik, ha az antifa is csak arányos erőszakot alkalmazhat: ha a rendőr ezen szabályokat nem tarja be, akkor a törvény szerint egy fekete bűnöző = tizennégy fejbelőtt seriff, kétezer félig agyonvert járókelő, huszonhat leégett templom, harminc tönkretett város, tízezer lapostévé, háromezer-ötszáz kirabolt üzlet - az arányosság jegyében.